28 Ocak 2012 Cumartesi

MANTARLI OMLET

  • 7-8 Adet Dilimlenmiş mantar
  • (isteğe bağlı) tereyağı
  • (isteğe bağlı) Tuz
  • 5 Adet Yumurta
  • 1 Su bardağı Kaşar peyniri
  • (isteğe bağlı) Konserve Mısır
  • (isteğe bağlı) Yeşil biber
  • (isteğe bağlı) Kırmızı Biber


•Mantarları tereyağıyla suyunu salıp çekene kadar orta ateşte kavurun.
•Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
•Bir çatalla çırpın.
•Teflon tavaya tereyağı koyun ve kızdırın.
•Yumurtaların yarısını ekleyin.
•Pişmeye başladıkça tavayı öne arkaya sürekli sallayın ki yumurta yapışmasın.
•Mantarları ortasına koyup, kalan yumurtayı da ekleyin.
•2 yüzü de pişen omlete rendelenmiş kaşarı ekleyip mısırı ekleyin.
•Spatula yardımıyla omleti 2 ye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın.
•Süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: